Whoo Hoo !
Jag som verkligen hatar knäckebröd (tycker det är torrt och tråkigt) har blivit frälst utav detta supergoda gula knäckebrödet med massa goda frön !
- 2 dl majsmjöl (grovt eller fint, spelar ingen större roll)
- 1 dl solrosfrön
- 1/2 dl linfrön
- 1/2 dl sesamfrön
- 1/2 dl melonkärnor (jag tycker det är godare än pumpakärnor, välj själv)
- 1/2 dl rapsolja
- 2 dl kokande vatten
- Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke.
- Slå på olja och vatten.
- Rör ihop allt till en jämn smet och kavla ut på plåt med bakplåtspapper. (Kavla imellan 2 bakplåtspapper, då fastnar det inte i kaveln.)
- Lägg på flingsalt på den utkavlade massan. (Jag använder chilliflingsalt.)
- Skär rader med en kniv så blir knäckebrödet lite enklare att bryta senare, och lite snyggare bitar.
- Grädda 150º C i ca 1 timme.
Gud vad gott det ser ut, måste prova!